Din Dragon Inden

Mange vestlige kulturer har portrætteret drager som noget, der skal slayed - mordere, dårlig monstre. I flere østeuropæiske lande (især Kina, Japan, Korea, Bhutan, andre) drager menes at være positive og kraftfulde væsener. Dragons også spille en vigtig rolle i buddhismen. Jeg har lært meget mere om den østlige opfattelse af drager, da rejser til Bhutan, Singapore og Malaysia, og idéen om at disse skabninger fascinerer mig!

Jeg kan godt lide metaforen om en drage til at tænke over det personlige lederskab. Her er et par karakteristika drager, som jeg tror, at vi ville være godt tjent til praksis:

Form flytte. Dragons kan omsætte deres former og endda være usynlig til tider. Hver dag, vi skal være mange ledere til at passe hver enkelt situation og til tider er usynlig er den bedste praksis for alle. Ledere er adræt.

Modige og tapre. Drager er proaktiv og beskyttende. Den bedste ledere også gøre, hvad det kræver at hjælpe og støtte andre og for at sikre tilpasningen på arbejdspladsen.

Fokus på kvalitet. Dragons er symboler på kvalitet, og de er meget kraftige. Store ledere model (symbolisere) og katalysere (magt) excellence. Og som drager, ledere bliver nødt til være sikker på at moderere deres ego.

Lovende. Drager menes at bringe held og lykke. Ledere, også! Effektive ledere gøre tingene bedre og at bringe folk lykke.

Indpasses i dragen i!

Ingen kommentarer: