Alternativ bourgogne


Der er mange gode tilbud at hente i denne uges test, og de er godt fordelt på priskategorier og vintyper. En af de mere sjældnere gæster er en hvid bourgogne, en rully fra Domaine Chartron.

Rully ligger i Côte Chalonnaise, som befinder sig umiddelbart syd for Côte de Beaune, hvor alle de store kendte hvidvine fra Bourgogne skal findes. Selv om der altså hverken står Meursault eller Montrachet på etiketten – hvilket nemt kan flerdoble prisen – så har denne rully bestemt en rem af huden.

Når producenterne gør det godt i Rully, kan vinen godt sammenlignes med en lille udgave af Puligny-Montrachet, hvilket vil sige, at det er en relativt mineralsk udgave af den hvide bourgogne, ikke helt så slank, sprød og mineralsk som chablis, men et stykke i den retning. Drik vinen, der smager, som om den er fadlagret, til stegt fisk og skaldyr eller til lyst fjerkræ.

Er der asparges, stenbiderrogn eller salat på menuen, vil det nok være bedre at servere ugens gode hvide billigvin, La Colombelle d’Andre Daguin – en klassiker her i testen, som vi har anmeldt hver eneste år tilbage i tiden, så længe jeg kan huske. En supersprød hvidvin fra Gascogne i Sydvestfrankrig, som på alle leder opfører sig som en frisk og aromatisk sauvignon blanc, selv om den er lavet på den ellers så neutrale cognacdrue, colombard.

Ingen kommentarer: