Kickstart på foråret


Supermarkedskæderne har som regel god fornemmelse for, hvornår hvilke vine skal til test. Amarone og portvin op til jul, rosé og sprøde hvidvine om sommeren. Man kunne derfor godt tro, at det var gået helt galt for importørerne her midt i april måned. Vintesten byder nemlig på både portvin og rosé – årets første i øvrigt! Men selv om der er andre vine, som nok forekommer mere oplagte her og nu, er det dog ikke slået helt klik for dem (importørerne altså). Der er tydeligvis en mening med galskaben. Begge de omtalte vine er nemlig af særdeles høj kvalitet, og det er jo aldrig helt tosset at sende god vin til test!

Roséen fra Bodega Melipal i Argentina er gjort på landets nationaldrue, malbec, og den er et eksempel på, at malbec udmærket kan bruges til det formål. Den er sprængfyldt med toner af hindbær, jordbær og vandmelon, og så finder man et pikant strejf af restsødme, uden at det er overdrevet – akkurat som bagetiketten foreskriver. Bagetiketter er normalt en gang ubrugeligt øregas, men i dette tilfælde får man faktisk en pålidelig beskrivelse af vinen. Med Melipal har Philipson Wine kickstartet foråret og været hurtigere på aftrækkeren end konkurrenterne.

Grahams står for portvinen, der er en fin blanding af flere forskellige årgange. Den kan stilmæssigt minde lidt om god vintage port med sin rene frugt og saftige tanniner, men som følge af længere tid på egefade besidder den større blødhed. Grahams »Six Grapes« er en eminent ledsager til skimmeloste, og det kan man jo sådan set godt spise året rundt – så helt ved siden af er den bestemt ikke. Prisen på godt og vel 130 kroner er måske en sjat, men kvaliteten er fremragende!

2004, Ruffino, Fante Al Sole Toscana, MidtitalienNetto. 39 kr. Kommentar: Meget rustik i duften med en god frugtsødme. En del stenfrugtskarakter spores i smagen, der i øvrigt forekommer rank og struktureret – nogle ville måske sikkert sige en anelse kantet, men den bløder op sammen med mad.

Ingen kommentarer: